• WOENSDAG 7 JUNI SENIORENDAG

  Speciaal voor alle Terbroekers van 60 jaar en ouder organiseren we een gezellig dagje uit...

 • 100% TERBROEK
  EDITIE 34

  De nieuwe editie van de glossy is verschenen, lees hem hier online!

  Lees meer...
 • VOLLEYBAL/BBQ
  2023

  Donderdag 29 en vrijdag 30 juni gaan we weer volleyballen met z'n allen met aansluitend de dorpsbarbecue.

  Lees meer...

Wie zijn wij?

Stichting Terbroek ontstaat door Terschuur en Zwartebroek, twee dorpen op de veluwe. Ten grondslag aan de Stichting ligt het Millenniumfeest 2000. De enorme opkomst en steun die wij ontvingen, gaven ons de impuls om hier mee verder te gaan. Na veel voorbereidingen werd dan uiteindelijk in september 2001 de Stichting Terbroek 2000 officieel opgericht bij de notaris (2000 is de knipoog naar het ontstaansjaar). Binnen onze dorpen bestonden tot die tijd diverse comitees en samenwerkingen die verschillende activiteiten voor ons organiseerden. Al deze instanties zijn toen samengevoegd in één aanspreekpunt.

In 2006 is de toevoeging 2000 geschrapt en gaat de Stichting verder onder de naam Stichting Terbroek. Ook het logo is aangepast, het bestaat uit de twee beelden die in elk dorp staan. De turfsteker in Zwartebroek en de Voerman met zijn paard uit Terschuur. De Stichting geeft u en ons veel voordelen, omdat wij samen een grotere draagkracht kunnen krijgen bij de gemeente Barneveld, bij de plaatselijke middenstand en niet in de laatste plaats bij u. U, de inwoner van Zwartebroek of Terschuur zult profiteren van deze samenbundeling van krachten.

Wij, Stichting Terbroek proberen de middelen te krijgen om alle activiteiten tegen een zo laag mogelijke drempel aan te bieden. Met de glossy 100% Terbroek voor u waarin de plaatselijke middenstand ons zeer trouw ondersteunt met advertenties. Maar ook u zelf heeft ons al overweldigend gesteund door massaal donateur te worden. De Stichting zelf bestaat uit een bestuur van drie mensen. Dit zijn Herbert van den Born, Maarten van 't Land en Edwin van den Born. De Stichting werkt samen met vele vrijwilligers, met een totale groep van zo'n 50 vrijwilligers worden alle activiteiten georganiseerd.

Wij denken dat onze dorpen trots op deze Stichting kunnen zijn!

Stichting Terbroek